Članice omladinskog pokreta švedske Lijeve stranke (nekad Komunistička partija Švedske) optužile su policiju za „provođenje rasizma“ zbog suočavanja sa kriminalom i zločinima bandi koje uglavnom čine imigranti iz „no-go zona“ u Malmöu.

Alma Lindén i Leia Wolke Wemmert iz Mlade ljevice tvrde da policijske akcije ne mogu riješiti rastuće nasilje bandi koje se događa u predgrađima. One kažu da su trenutne akcije suzbijanja nasilja imigrantskih bandi rasističke, prenosi Kvällsposten.

Rasprava o kriminalu danas se koristi kao rasistički slogan o pitanjima imigracije i integracije. Političari krive ljude koji su došli ovdje u nadi za boljim životom zbog problema koje stvaraju sami političari“, napisali su ove kritičarke koje očito zaboravljaju da su imigrante u Švedsku doveli – političari.

Dalje su dodale da je operacija „Rimfrost“, koja je započela krajem prošle godine protiv rastućeg nasilja, učinila etničke manjine nesigurnima i žrtvama rasizma, rekavši: „Mnogi ljudi smatraju da ih se može nazvati sumnjivim ili čak nasilnim u svakodnevnom životu, samo zbog izgleda.

Policija stoga nikada neće pridonijeti većoj sigurnosti u predgrađima, jer imaju središnju ulogu u rasnom ugnjetavanju“, dodale su marksistice.

Začudo, marksisti imaju taj običaj izvrtanja činjenica pri čemu zaboravljaju da je porast kriminala i divljaštva u švedskim gradovima došao nakon vala imigracije.

Pritom su policijske snage u većini slučajeva usmjerene na agresivno djelovanje prema Šveđanima koji se protive imigraciji.

Imbecilne švedske vlasti su se na razne bizarne načine pokušale dodvoriti kriminalcima stranog porijekla, pa su im tako primjerice upravo u Malmöu davali besplatni smještaj u luksuznim stanovima na račun poreznih obveznika, u nadi da će se prestati baviti kriminalom. Dakako, pokus je prošao bezuspješno.

Švedska policija godinama je meta sprdnje u Švedskoj, ali i u inozemstvu, zbog apsurdnih i nerijetko katastrofalno glupih poteza u jalovoj i mlitavoj iluziji borbe s kriminalom. To je ujedno i jedina kritika koju zaslužuju, ali i razlog zašto su mnogi policajci odlučili dati otkaz.