Nordijski pokret otpora (NMR) početkom srpnja je pokrenuo projekt Rehabilitacije anti-fašista, ljubitelja stranaca i cionista (RAUS), s ciljem pomaganja osobama koje preziru svoj narod.

Vođa NMR-a Simon Lindberg objasnio je kako „NMR teži preuzeti svoju društvenu odgovornost i ulogu dobrog sunarodnjaka“ te da iz tog razloga pokreću projekt psihološke pomoći svima koji to budu željeli.

Cilj projekta je, ističu iz NMR-a, mentalno izlječenje onog dijela nordijskog naroda koji je podlegao dugogodišnjoj medijskoj propagandi mržnje spram vlastitog porijekla, obiteljskih vrijednosti te sustavnog djelovanja na uništenju nordijskih naroda kao jedne etničke skupine.

Podrška je ponuđena i članovima obitelji te prijateljima osoba koje se aktivno bore za uništenje Nordijaca.

Mislite da ste slobodni, da stojite na dobroj strani, da ste tolerantni i puni ljubavi, ali vi samo zavaravate sebe,“ tvrdi Lindberg.

Lindberg navodi kako je pored trenutne pomoći putem telefona, e-maila i osobnih kontakata, dugoročni cilj održavanje predavanja u školama te na drugim lokacijama.

Razlog ovom neočekivanom potezu jest taj da iz NMR-a smatraju kako su brojni Nordijci zavedeni dugogodišnjom anti-nordijskom medijskom propagandom te stoga skloni etnomazohističkom djelovanju u kojem ne vide mržnju prema sebi i ostalim biološkim srodnicima.

Nije velika tajna kako je upravo Švedska danas jedna od zemalja s najvećom upotrebom anti-depresiva i anti-psihotika, pri čemu se upotreba tih lijekova povećala zadnjih nekoliko godina, posebice kada su u pitanju mladi.