Petnaest kadeta na policijskoj obuci u Växjöu nije uspjelo proći testiranje gađanja iz pištolja. Oni su preslabi, ne mogu ciljati, a prema informacijama švedskog lista Expressen, neki od njih su hiperventilirali tijekom testova. Usprkos navedenim činjenicama, ovi „iznimni slučajevi“ mogu nastaviti s obukom.

Ako ih odgodimo za pola godine, to znači gubitak za švedsku policiju od ukupno 7,5 godina,“ kaže Ola Kronkvist, voditeljica policijske obuke u Växjöu.

Oglas:

Kadeti koji nisu prošli test pucanja iz pištolja dobili su iznimno odobrenje za upis idućeg semestra. To se dogodilo unatoč pravilima da bi regruti koji nisu položili tri ispita trebali biti prisiljeni na šestomjesečni odmor.

Neuspjeli regruti imaju problema s držanjem pištolja, ciljanjem, a neki su čak hiperventilirali tijekom testiranja. Unatoč problemima, oni mogu nastaviti s policijskom obukom do trećeg semestra, gdje je uključeno još jedno testiranje pucanja.


Primjer (ne)sposobnosti švedske policije u obuzdavanju samo jednog imigranta možete vidjeti u priloženom videu:


Za ove „iznimne“ slučajeve završni test iz pucanja je promijenjen kako bi se više usredotočili na rukovanje oružjem i zakonima.

Trenutno je nepotrebno zadržavati tih 15 studenata“, kaže Kronkvist.

Po tipično švedskom principu, ovi neuspjeli regruti sada će dobiti dodatne resurse, pored svega što su već dobili.

Dobit će mjere potpore poput laserskih ciljnika, a od početka ćemo raditi s treninzima za snagu podlaktice,“ dodaje Kronkvist.

Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 13 žena i dva muškarca koji su pali na testovima.