Švedski šef policije: „Ljevičarski ekstremisti potenciraju nasilje, ne nacionalisti“

U isčekivanju predviđenog prosvjeda švedske nacionalističke organizacije Nordiska motståndsrörelsen (Nordijski pokret otpora) u Göteborgu, šef policije Erik Nord javno je izjavio ono što je zapravo javna tajna – bilo kakvo nasilje očekuje isključivo od strane kontra-prosvjednika, ekstremne ljevice.

Siguran sam da će biti nereda vezano uz ovaj prosvjed, koji će ponajprije biti izazvani od strane takozvanih kontra-prosvjednika.

Nordijski pokret otpora dobio je dozvolu za održavanje prosvjeda za 30. rujna ove godine, dozvolu koja ne bi bila izdana da su vlasti vjerovale da bi prosvjednici mogli izazvati nerede.

To je potvrdio i šef policije, Erik Nord, koji je nakon pitanja boji li se da će prosvjed izazvati nasilje, rekao: „naprotiv, ljevičarski ekstremisti su ti koji će potencirati nerede“.

Šef policije u Göteborgu, Erik Nord

To samo potvrđuje ono što već svi znaju, a malo tko se usuđuje javno reći; ljevičarski ekstremisti su ti koji nasiljem nastoje ugasiti domoljubne prosvjede i okupljanja, a ne obratno.

Toga je očito svjestan i šef geteburške policije Erik Nord, unatoč nastojanjima establišmenta i njihovih produženih ruku u medijima da ocrne one koji žele koristiti svoje pravo na slobodu govora. Nordijski pokret otpora je inače poznat po reputaciji da održava prosvjede i okupljanja na kojima je na prvom mjestu očuvanje reda, a alkohol i neprimjereno ponašanje su striktno zabranjeni.

Izvor: Fria Tider