Švedski sud smanjio je kaznu marksističkom ekstremistu Jonasu Lindeu koji je osuđen početkom ove godine zbog posjedovanja ilegalnog oružja i druge opreme.

Odluka je uslijedila nakon što se Linde žalio na početnu petogodišnju kaznu izrečenu početkom ove godine, a viši sud smanjio je kaznu na četiri godine nakon što je navodno utvrđeno da zločin ne ispunjava dovoljno kriterija da bi ga se mogao smatrati izuzetno teškim, javlja Nyheter Idag.

Lindeov rsenal oružja u lipnju prošle godine pronašli su dvojica navodnih latvijskih provalnika koji su tražili gorivo. Ono na što su naišli bilo je opisano kao tvornica oružja u kojoj je Linde čuvao uvezene dijelove za poluautomatske puške AR-15 i gdje je držao sastavljenih pet pušaka.


Njemačka policija otkrila veliku količinu eksploziva i laboratorij za izradu bombi koji su povezani s antifašistima


Istražitelji su uz oružje pronašli i policijske uniforme i drugu opremu u kontejneru. Policija kaže da je dio streljiva također modificiran kako bi bio učinkovitiji protiv meta zaštićenih oklopom.

Otkriveno je da je Linde bio dijelom ekstremističke skupine Antifa u Švedskoj, što je utvrđeno istragom široke mreže radikalnih marksističkih organizacija koje se navodno obučavaju za oružanu revoluciji.