Švicarska političarka osuđena zbog krijumčarenja ilegalnih imigranata u zemlju

Izvor; Depositphotos
Izvor; Depositphotos

Švicarska regionalna političarka u četvrtak je osuđena zbog krijumčarenja 24 imigranta koji su ilegalno prešli granicu s Italijom, ali i zbog poticanja drugih da učine isto, prenosi The Local.

Lisa Bosia Mirra, članica Socijalističke stranke te zastupnica u parlamentu u kantonu Ticino na jugu Švicarske, proglašena je krivom na regionalnom sudu, a osuđena na uvjetnu kaznu.

Sredinom 2016., Mirra je uhvaćena kako pomaže eritrejskim i sirijskim imigrantima koji su zapeli na željezničkoj stanici u talijanskom gradu Como.

Činjenice je priznala optužena, koja je tijekom dva tjedna radila zajedno sa suradnicima na organizaciji mreže pomaganja smještaja i ulaska 24 ilegalna imigranta,“ rekao je u presudi sudac.

Priznao je da su njene namjere bile dobre, ali je i naglasio da je pored toga prekršila švicarski zakon. Pored toga je zaključio da se imigrantima moglo pomoći i u Italiji te da tamo nisu ničim bili ugroženi.

Mirra se namjerava žaliti na odluku, a tvrdi da namjerava ići i na Europski sud za ljudska prava, ukoliko bude potrebno.