Švicarski centar za obradu imigranata kojima su odbijeni zahtjevi za azil priznao je kako je izgubio trag za oko 60 posto od 694 imigranta koji čekaju deportaciju. Dotični su navodno jednostavno – nestali.

Od ožujka 2017. do lipnja ove godine, 649 imigranata trebalo je biti poslano u centar Embrach u kantonu Züricha, ali službenici navode kako je 309 imigranata jednostavno nestalo te da vlasti nemaju pojma gdje su, prenosi portal 20 minutes.

Embrach je centar u kojem se smještaju imigranti kojima su odbijeni zahtjevi za azil te ih se šalje u europsku zemlju u koju su prvo ušli, ili ih se šalje u matične zemlje.

Kako navodi Državni sekretarijat za migracije, iz centra je ukupno otišlo 500 imigranata, dok su vlasti izgubile svaki trag za njih 309.

Švicarska ima još i mali problem naspram Njemačke, čije su vlasti u veljači 2016. bile prisiljene priznati da su izgubile trag za preko 130.000 imigranata. Jedan od „izgubljenih“ bio je i Anis Amri, koji je u Berlinu kamionom na božićnoj tržnici ubio 12-ero ljudi.

U Finskoj su vlasti samo nekoliko dana nakon terorističkog napada u gradu Turku priznale da su izgubile trag za oko 5300 imigranata.