Bivši izraelski premijer Benjamin Netanyahu suočen je s optužbama za podmićivanje, prijevare i sukob interesa u vezi s tri odvojena slučaja zbog njegovih navodno bliskih odnosa s moćnim poslovnim ljudima i medijskim moćnicima.

Svjedok u slučaju korupcije Benjamina Netanyahua poginuo je u ponedjeljak u zrakoplovnoj nesreći u blizini grčkog otoka Samos, potvrdilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Haim Geron, koji je radio kao zamjenik glavnog direktora za inženjering i licenciranje u izraelskom Ministarstvu komunikacija, bio je jedan od 333 svjedoka optužbe navedena za suđenje bivšem izraelskom premijeru.

Ministarstvo vanjskih poslova otkrilo je da su Haim Geron i njegova supruga Esti u ponedjeljak popodne poletjeli iz izraelskog grada Haife avionom Cessna 172.

Jednomotorni zrakoplov potom se srušio u blizini otoka Samos nakon gubitka komunikacije s kontrolnim tornjem neposredno prije slijetanja.

Nekoliko sati kasnije, grčka obalna straža pronašla je tijela Gerona i njegove supruge. Grčki Odbor za istragu zračnih nesreća i zrakoplovstvo pokrenuo je istragu o uzroku incidenta.