Svjetski ekonomski forum (WEF) vjeruje da upravljački trijumvirat koji se sastoji od velikih poduzeća, središnjih banaka i vlade može igrati „vodeću ulogu“ u globalnom provođenju cijepljenja protiv koronavirusa.

Izvješće WEF-a objavljeno u utorak ukazuje da osobni profili zaposlenika velikih tvrtki mogu poslužiti kao sredstvo u identificiranju onih kojima su potrebna cijepljenja, a čemu jamstvo daju bankarske institucije i globalističke organizacije poput Svjetske zdravstvene organizacije, podružnice UN-a, koja pruža „aplikacije za praćenje i digitalne zdravstvene putovnice“.

Norme na radnom mjestu i poslodavci koji potiču disciplinu u vrijeme pandemije, čak i nakon početka programa cijepljenja, igrat će ključnu ulogu u postizanju kontinuiranih pozitivnih rezultata“, stoji u izvješću.

Poziv WEF-a uslijedio je nekoliko sati nakon što je Katolička crkva ustvrdila da se takvog programa cjepiva ne treba bojati ili mu se suprotstavljati – već ga tretirati kao prirodni tijek globalnih događaja.

WEF-ov članak dalje kaže da je oslanjanje na poslodavce prirodno rješenje, „S obzirom na to da je to cijepljenje odraslih u mjerilu kakvo nikada nismo radili, sasvim je prirodno da će se radno mjesto pojaviti kao jedno od ključnih središta za evangelizaciju i proširivanje pokrivenosti cijepljenjem.“

Zatim ukazuje na ono što vjeruje da kombinacija tehnologije, velike vlade i globalističkih organizacija može postići:

Vlade, središnje banke i organizacije poput WHO-a dobivaju podršku od poduzeća koja se pridružuju dobroj borbi. Javno-privatna partnerstva, koja su usvojila pristup ‘svih ruku na palubi’, poslužila su nam izuzetno dobro, čak i dok korporacije vode vlastitu bitku da bi zaštitile zaposlenike, preusmjerile mogućnosti kako bi pomogle novim hitnim potrebama, stabilnom novčanom tijeku i održavale ekonomiju.

Od aplikacija za praćenje kontakata, digitalnih zdravstvenih putovnica, tehnologije za sigurnije javne prostore, otkrića cjepiva, logističkih mogućnosti za distribuciju cjepiva do masovnih filantropskih financijskih sredstava za potporu zajednici, poduzeća doista predstavljaju partnerske države koje se trude riješiti stvari kroz ova teška vremena.

WEF poziva velika poduzeća da igraju svoju ulogu, rekavši da „evidencija o zaposlenju može poslužiti kao bogat izvor demografskih podataka – na primjer, starosti, etničke pripadnosti i zanimanja – kako bi nastavili podržavati pravednu pokrivenost cijepljenjem.

Izvještaj zaključuje da je „javno kolebanje prema cijepljenju, izazvano strahom od nuspojava, rašireno.“

U istraživanju iz lipnja 2020., koje je provela Akcijska platforma COVID Svjetskog ekonomskog foruma, samo 71,5% sudionika izvijestilo je da bi bilo vrlo vjerojatno ili donekle vjerojatno primilo cjepivo protiv COVID-19.