Dvadesetjednogodišnji mladić u talijanskom gradu Palermu uhićen je nakon što je bacio tri molotovljeva koktela na lokalnu policijsku stanicu, nekoliko sati nakon što je dobio novčanu kaznu zbog nepridržavanja protuepidemijskih mjera.

Incident se zbio u kasnim noćnim satima s 26. na 27. prosinca, te nekoliko sati nakon što mu je uručena novčana kazna zbog kršenja protuepidemijskih mjera.

Prema pisanju novina Il Giornale, mladić je nakon što mu je uručena kazna otišao do benzinske pumpe i napunio boce benzinom, te je potom otišao do policijske stanice i bacio tri molotovljeva koktela na zgradu. Policija je ubrzo identificirala počinitelja koristeći nadzorne kamere, te je isti ubrzo uhićen.

Zapovjednik karbinjera Arturo Guarino izjavio je da napad nije bio slučajan niti u afektu, već isplaniran. Dodao je da je i ranije bilo reakcija građana na kazne koje dobivaju zbog nepridržavanja mjera, ali niti blizu ovakvom slučaju.

Talijani koji prekrše odredbe takozvanih „korona mjera“ mogu biti suočeni s drastičnim kaznama, od 500 pa čak do 5.000 eura za opetovane prekršitelje, a moguća je čak i zatvorska kazna u određenim slučajevima.