Talijanski karabinjeri proveli su veliku akciju u prihvatnom centru za imigrante i pronašli najmanje šest imigranata koji su koristili centar kao bazu za prodaju droge.

Racije, koje su dijelom operacije Capolinea, odvile su se u srijedu u lučkom gradu Agrigento i trajale su nekoliko sati dok su službenici uhitili šestoricu imigranata porijeklom iz sjeverne Afrike, izvješćuje Il Giornale.

Istraga je počela prije nekoliko tjedana kada su roditelji postali uznemireni zbog brojnih dilera droge koji djeluju ispred lokalnih škola koje pohađaju njihova djeca.

Oglas:

        

Istražitelji su pratili trag dilera prema autobusnom terminalu, otkrivši da je velika količina droge krijumčarena autobusom iz sicilijanskog glavnog grada Palerma. Tužitelji kažu kako su imigranti, zajedno s lokalnim trgovcem drogom, okrenuli čak 500.000 eura od prodaje droge.

„Twitter“ ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini komentirao je racije i uspješna uhićenja rekavši: „Zahvaljujući tijelima za provedbu zakona i istražiteljima u borbi protiv droge, kriminala i poslovima imigracije u svakom gradu. Zabava je gotova.