Talijanski policijski službenici uhitili su 32 člana dvije nigerijske kriminalne bande u južnoj provinciji Bari, kao rezultat operacija koje su se dogodile u utorak.

„Ovo je bila operacija protiv nigerijske mafije s najvećim brojem ljudi [pripadnika nigerijske mafije] uhićenim u Italiji“, navela je policija u izjavi, a prenosi Sputnik.

Navodni pripadnici mafije bili su iz dvije odvojene zločinačke organizacije koje imaju obilježja kulta. Te su organizacije dugo bile aktivne u Bariju, pokušavajući kontrolirati provinciju i upravljati tamošnjim kriminalnim aktivnostima.

Policija je uhapsila i 27 navodnih članova druge nigerijske zločinačke organizacije koja je bila uključena u trgovinu drogom u sjevernoj provinciji Trento.

Operacije su provedene u nekoliko talijanskih pokrajina uz pomoć Interpolovih njemačkih, francuskih, nizozemskih i malteških zavoda. Članovi mafije optuženi su za nekoliko teških zločina.

Nigerijska mafija aktivna je u svim talijanskim pokrajinama, a glavne aktivnosti kriminalaca uključuju trgovinu drogom, ilegalnu imigraciju, organiziranu prostituciju i prisilno ropstvo.