Policija je uhitila pet članova ekstremne marksističke skupine u Milanu nakon što su provalili u jednu od praznih javnih zgrada u koju su ilegalno naselili imigrante.

Petorica pojedinaca, tri državljana Italije, Rumunj i Angolac, članovi su ekstremističke skupine Autonomni odbor Ambitanti Barona (CAAB), koja tvrdi da se navodno bori protiv deložacija i za pravo na smještaj, izvijestio je Il Giornale.

Policija navodi da je skupina provalila u nenaseljene stanove u javnom vlasništvu, a zatim ih ilegalno dodijelila migrantima. Zanimljivo, „novi stanari“ navodno su plaćali CAAB-u između 700 i 1.400 eura kao mito.

CAAB je očekivao da će migranti, koji uglavnom potječu iz država koje nisu članice Europske unije, sudjelovati u demonstracijama protiv deložacija i na čelu prosvjeda u kojima se skupina sukobljava s policijom.

Zanimljiva je i činjenica da je CAAB prijavio 43-godišnji marokanski imigrant koji je bio nezadovoljan aktivnostima ekstremista te se prestao pojavljivati na sastancima i prosvjedima koje je organizirala skupina.

Marokanac je čak i fizički napadnut od strane članova skupine, dok ga je branio jedan od preostalih imigranata.

CAAB je uhićenja nazvao „političkim napadom“ i tvrdeći kako je „zauzimanje kuća za novac mafijaška praksa“ te da se oni kao skupina „bore protiv toga.