Talijanska TV postaja prikazala snimku u kojoj nevladina organizacija surađuje s krijumčarima ljudi (Video)

Talijanska televizijska postaja Canale 5, u emisiji Matrix, objavila je snimku za koju tvrde da prikazuje članove nevladine organizacije Save the Children kako surađuju s krijumčarima ljudi. Na snimci se vidi veliki drveni brod koji pokušava doći do broda Vos Hestia, kojim upravljaju članovi organizacije.

Imigranti su jasno prikazani i vidi se da dolaze iz Afrike, a na snimci se također može vidjeti da jedan muškarac fizički maltretira pojedince na brodu prije nego li su ukrcani na brod NVO.


Widget not in any sidebars

Snimka je prilično identična već viđenom slučaju kojeg s NVO Jugend Retter, a čije je fotografije suradnje s krijumčarima objavila talijanska vlast. Vlasti nakon objavljivanja zaplijenile brod Iuventa u kolovozu.

Talijanske vlasti također su potvrdile da istražuju zapovjednika broda Vos Hestia, Marca Amata, zbog krijumčarenja ljudi, prenosi talijanski portal Giornale di Sicilia.

Ironičnog naziva Save the Children, organizacija je samo jedna od niza sličnih koje još uvijek pokušavaju nastaviti s djelovanjem na Mediteranu, unatoč aktivnijim patrolama libijske obalne straže te strožim uvjetima za NVO kod korištenja talijanskih luka za iskrcaj imigranata.