Nakon niza proračunskih rezova kao posljedice uredbe o sigurnosti i migracijama koju je uveo talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, brojne pro-imigracijske organizacije koje se bave pomaganjem imigrantima u masovnoj invaziji tvrde da su prisiljene otpustiti tisuće zaposlenika.

Sindikat talijanske opće konfederacije rada (CGIL) najavio je podnošenje pritužbe tvrdeći da su do sada pro-imigrantske skupine bile prisiljene otpustiti oko 5.000 radnika zbog smanjenja sredstava putem sigurnosne uredbe te je dodao da socijalni centri namjeravaju otpustiti ukupno 15.000 djelatnika do kraja godine, izvijestio je talijanski list Il Giornale.

Oglas:

Stefano Sabato iz CGIL-a komentirao je učinak smanjenja financiranja masovne invazije rekavši: „U ovom trenutku izbrojali smo oko 5000 procedura otpuštanja, na koje reagiramo s dostupnim alatima, sporazumima o solidarnosti, fondom za integraciju plaća, ali naš interes je biti u stanju vratiti obične mreže socijalne sigurnosti kako bi se nosili s dramatičnom situacijom kojom na ovaj način nismo u stanju upravljati.

Ako se sigurnosna uredba ne reformira ili izmijeni u roku od 12 mjeseci, i dalje ćemo morati pokrenuti postupke masovnog otpuštanja“, dodao je.

Najava masovnih otpuštanja u sektoru prijema imigranata dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što su se marksističke skupine požalile da će im se dobit smanjiti kao posljedica sigurnosne uredbe.

Već 2016. godine otkriveno je da su mafijaške skupine također bile uključene u uzimanje novca od talijanske države za vođenje prihvatnih centara za azil, ali su samo spremale velike količine novca u vlastiti džep, dok su imigrantima davali prostore za stanovanje i hranu ispod standarda, a također se govorilo da imigrantima uzimaju „novac za zaštitu“.

Dok su marskističke nevladine udruge i druge pro-imigracijske skupine oštro kritizirale Salvinijevu oštru politiku protiv masovnih migracija, šef najvećeg prihvatnog centra u zemlji Francesco Magnano prošle je godine priznao da je politika otvorenih granica bila negativna i za Talijane i za same migrante.