Talijanski ministar obrazovanja Lorenzo Fioramonti najavio je da će Italija biti prva zemlja na svijetu koja će predavanja o „klimatskim promjenama“ uvesti kao obvezni dio školskog sustava.

Fioramonti je to najavio tijekom vijećanja Odbora za kulturu talijanskog Senata ovog tjedna. „Sljedeće godine Italija će biti prva zemlja na svijetu u kojoj će proučavanje klimatskih promjena i održivi razvoj biti obavezni“, rekao je Fioramonti, a prenosi La Repubblica.

Prema riječima ministra, „sve škole će posvetiti 33 sata godišnje, otprilike sat vremena tjedno, pitanjima vezanim za klimatske promjene“, dodajući, „mnogi će se tradicionalni predmeti, kao što su geografija, matematika i fizika, proučavati iz nove perspektive vezane za održivi razvoj.

Cijelo se ministarstvo mijenja tako da održivost i klima stoje u središtu obrazovnog modela“, rekao je.

Novim talijanskim proračunom koji će podnijeti koalicija Pokreta pet zvijezda i Demokratske stranke (PD) također će se pokušati povećati broj mjesta za zapošljavanje oko 24.000 privremenih radnika u sektoru obrazovanja do kraja rujna sljedeće godine.

Fioramonti je za New York Times izjavio kako se ova indoktrinacija uvodi kao „Trojanski konj“ koji će se u konačnici „infiltrirati“ u sve predmete. Dodao je također da će se predavanja prilagoditi svakoj dobi školaraca. Na primjer, „razmišljamo o korištenju bajkovitog modela“ za djecu staru između 6 i 11 godina.