Talijanske vlasti zaplijenile brod njemačke organizacije zbog suradnje s krijumčarima

Objavljeno:

© Elio Desiderio/ANSA via AP

Brod pod imenom Iuventa, kojim je upravljala njemačka pro-imigracijska organizacija „Jugend Rettet“, zaplijenjen je od strane talijanske policije zbog optužbi da su njeni članovi preuzimali imigrante direktno od krijumčara ljudi, prenosi Breitbart.

Brod Iuventa, koji inače plovi pod nizozemskom zastavom, tijekom niza godina preveo je na tisuće imigranata u Europu pod krinkom „pomaganja izbjeglicama“ iz zemalja sjeverne Afrike, za koje se danas zna da nisu ni u kakvim ratnim sukobima.

Skupina „Jugend Rettet ujedno je i jedna od onih pro-imigracijskih organizacija koja je prošlog tjedna odbila potpisati novi kodeks ponašanja u talijanskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Prema tom kodeksu, svaka ne-vladina organizacija (NVO), mora policiji dopustiti ukrcaj na brod, a koja može zabraniti prekrcaj imigranata s jednog na drugi brod u mirovanju, što je učestala procedura krijumčarenja imigranata u Italiju.

Iuventa je, prema izjavi talijanskog MUP-a, zaplijenjena upravo zbog direktne suradnje s krijumčarima imigranata.

[do_widget id=text-39]

Izjava navodi kako je zapljena uslijedila nakon istrage „provedene korištenjem sofisticiranih tehnika i istražiteljskih tehnologija,“ a koja je pokazala da je „brod namjerno boravio u Libijskom moru te je sudjelovao u prebacivanju imigranata s drugih brodova.

Drugim riječima, talijanska policija direktno je pratila kretanje broda, pri čemu je ustanovljeno da su članovi organizacije preuzimali imigrante od krijumčara, čime su direktno sudjelovali u procesu krijumčarenja.

Prema posljednjim podacima UN-a, najmanje 116.246 imigranata, od kojih većina uopće ne dolazi iz ratom pogođenih zemalja, došla je u Europu do 30. lipnja ove godine. Od toga ih je 114.287 došlo morskim putem.

Zemlje iz kojih je došla većina su: Nigerija, Bangladeš, Gvineja, Obala Bjelokosti i Gambija.

Autor: Tribun

Povezani članci

Posljednje objavljeno