Talijanski kardinal izjavio je kako bi sve kršćanske crkve pretvorio u džamije ako bi to značilo da će životi imigranata biti spašeni.

Moralno i kao čovjek od vjere, bio bih spreman sve crkve pretvoriti u džamije ako bi to bilo od koristi i ako bi pomoglo u spašavanju života siromašnih i nesretnih muškaraca i žena, jer Krist nije došao na zemlju graditi crkve, već pomoći ljudima neovisno o rasi, vjeri ili nacionalnosti,“ rekao je Raffaele Nogaro, bivši biskup iz Caserte, prenosi portal agi.

Umjesto toga, tu su političari koji u svojim govorima nastavljaju propovijedati deportacije, a najgora stvar je da to rade s križem i krunicom u ruci, te koriste božje ime uzalud, što je ozbiljan grijeh,“ dodao je Nogaro referencirajući se na činjenicu da je Matteo Salvini katolik koji se fotografirao s krunicom u ruci.

Biskup Nogaro jedan je od onih koji pripadaju klerikalnom pokretu koji se protivi trenutnoj talijanskoj vladi, posebice kad je u pitanju njihova anti-imigracijska politika. Za dotičnu skupinu „božjih poslanika“ Matteo Salvini je doslovce – antikritst.

Skupina ovih svećenika, uz očitu podršku pape Franje, započela je s velikim podjelama među katolicima, ali i svećenstvom.

Kada je krajem lipnja Salvini zabranio brodu Aquarius pristanak u talijanskim lukama, gdje je trebao biti iskrcaj nove taksi-ture imigranata, talijanski biskupi bili su među najglasnijim protivnicima takve odluke.

Isus je taj koji nam dolazi na brodu, on je čovjek ili dijete koje se utapa, Isus je onaj koji kopa po smeću u potrazi za hranom,“ izjavio je tada sicilijanski kardinal Francesco Montenegro, zanemarivši činjenicu da danas isključivo Talijani kopaju po kontejnerima i da mlade obitelji spavaju na ulicama, dok se imigranti goste u hotelima.