Voditelj Talijanske biskupske konferencije (CEI), kardinal Matteo Zuppi, pozvao je premijerku Giorgiu Meloni da kao prioritet da dobrodošlicu migrantima i “ekološkoj tranziciji” u svom upravljačkom programu.

Meloni, prva žena premijerka Italije, izabrana je ovog mjeseca značajnom razlikom, nakon što se kandidirala na platformi ekonomske reforme, reguliranja imigracije, nacionalnog suvereniteta i uključenosti roditelja u nastavni plan i program škola njihove djece.

U svojoj čestitki, kardinal Zuppi nazvao je Melonino uzdizanje “povijesnim”, dok je također iznio biskupovu viziju njezine vlade.

Među ključnim “izazovima” kojima se treba pozabaviti, Zuppi je naveo “siromaštvo, demografsku zimu, zaštitu starijih osoba, neravnoteže između teritorija, ekološku tranziciju i energetsku krizu, rad, posebno za mlade, te gostoprimstvo i integraciju migranata. ”

Zuppi je također istaknuo potrebu za “pojednostavljanjem birokratskih procedura” kao i “reformom demokratskog uređenja države i izbornog zakona”.

Kardinal je potaknuo Meloni da radi “u punom skladu s Europom” u rješavanju rata u Ukrajini, “u neizbježnoj i hitnoj potrazi za pravim putem koji može konačno dovesti do mira”.