Talijanski grad Salerno zabranio minice u javnosti

U talijanskom gradu Salernu donesen je lokalni zakon koj ženama zabranjuje nošenje oskudne odjeće poput mini suknji, i izazovan izgled koji asocira na prostitutke. Već samo ako liče na prostitutke, mogu dobiti kaznu.

Zakon je usmjeren ka suzbijanju prostitucije koja je sve raširenija u tom obalnom gradu, naročito u turističkim mjesecima koji dolaze. Prema riječima gradskog glasnogovornika: „Na žalost, ne možemo nekoga globiti zbog prostitucije, koja je legalna, što nam bitno otežava borbu sa ovim fenomenom. Umjesto toga, savjetovali smo organima reda da kažnjavaju indiskretne i vulgarne prostitutke zbog narušavanja ugleda grada. Nedavni porast prostitucije pojavio se upravo prije masovnijih dolazaka turista koji nas posjećuju svake godine.

Nadaju se kako će provođenje tog zakona natjerati prostitutke da budu manje atraktivne klijentima i manje uočljivije građanima i turistima. Sličan zakon donesen je u Francuskoj pred 12 godina, zatim ukinut nakon 10 godina, efekt je bio taj da je većina žena počela nositi traperice i trenerke kako bi izbjegle globu. U Italiji je prostitucija legalna, ali podvođenje i bordeli nisu.

Izvor: Mirror