Talijanski nadbiskup tvrdi da je papa Benedikt XVI. odstupio zbog političkih pritisaka

Objavljeno:

Foto: Jacquelyn Martin/AP

Talijanski nadbiskup blizak papi Benediktu XVI. tvrdi da su politički pritisci, među kojima i pritisak tadašnje Obamine administracije imale direktan utjecaj na odluku da papa Benedikt XVI. odstupi sa svoje pozicije 2013. godine.

Nije slučajnost da su određene katoličke skupine u Americi zatražile od predsjednika Trumpa da oformi povjerenstvo koje bi istražilo da li je administracija Baracka Obame vršila pritisak na papu Benedikta XVI., kao što je objavljeno putem Wikileaksa.

[do_widget id=text-51]

Nadbiskup Negri referira se na pismo koje je dio američkih katolika poslao predsjedniku Trumpu sa zahtjevom da nova administracija istraži jeli bivša vlast u suradnji sa drugim političkim faktorima imala utjecaj na odluku o abdikaciji pape Benedikta XVI.

U pismu između ostalog stoji: „Imamo razloga vjerovati da je promjena vlasti u Vatikanu inscenirana od strane Obamine administracije. Vjerujemo da je papa Benedikt XVI. abdicirao pod vrlo neobičnim okolnostima, te je zamjenjen papom čiji je očiti zadatak oformiti duhovnu komponentu radikalne ideologije međunarodne ljevice.

Tijekom prošlogodinje američke predizborne kampanje otkriveno je da je John Podesta, voditelj kampanje Hillary Clinton, potaknuo stvaranje lažnih katoličkih organizacija sa ciljem promicanja liberalnih ideja i zagovaranja ciljeva Demokratske stranke.

Među mnoštvom Podestinih emailova koje je objavio Wikileaks, jedan je sadržavao izvješće organizacije Catholics in Alliance for the Common Good, kriptokatoličke organizacije koju je stvorio Podesta sa ciljem poticanja revolucije unutar same Katoličke crkve.

Izvor: Breitbart

Povezani članci

Posljednje objavljeno