Talijanska televizijska kuća RAI iduće godine kreće u emitiranje televizijske serije o seksualnom zlostavljanju djece. Serija je namijenjena mladima od 9 do 14 godina starosti.

Serija naslovljena sa „Jams“ biti će priča u kojoj 11-godišnja djevojčica imena Joy biva žrtvom seksualnog napastovanja moćnog obiteljskog prijatelja, odvjetnika koji igra nogomet s njenim ocem, prenosi AFP.

Producenti navode kako blisko surađuju s dječjim psiholozima prije snimanja bilo koje scene.

Serija je napisana i sada se razrađuje uz nadzor neuropsihološkog tima iz rimske bolnice koja je specijalizirana za ovo područje,“ rekao je Luca Milano, šef programa Rai Ragazzi.

Psiholozi će pri snimanju pomagati i samoj djeci koja glume u njoj, zbog traumatične radnje koja itekako može utjecati na njihovo mentalno stanje.

Milano navodi kako je cilj serije navesti mlade da shvate kako su zlostavljanja štetna za njih te da ih moraju prepoznati i o njima slobodno i otvoreno progovoriti.

Ideja je naučiti djecu kako da prepoznaju riskantne situacije, a da i roditelji prepoznaju signale. Također pokazujem djeci kako da govore poput odraslih. Jer nije lako govoriti s odraslima o tome,“ dodao je Milano.

Snimanje serije završava u studenom ove godine.