Talijanski tinejdžer podignuo tužbu protiv roditelja koji mu ne daju da se cijepi

Tinejdžer iz grada Firence u središnjoj Italiji apelirao je na odvjetnike da pokrenu postupak protiv njegovih roditelja koji mu brane cijepljenje protiv korona virusa, reklo je Udruženje obiteljskih odvjetnika Toskane. Tinejdžer je rekao da mu roditelji odbijaju dati pismeno odobrenje za cijepljenje.

Kao 17-godišnjak ne može izravno birati odvjetnika i ne može se cijepiti bez dokumenta roditelja“, rekao je Gianni Baldini, glasnogovornik udruge.

Roditelji tinejdžera navodno smatraju da cjepiva nisu sigurna. Socijalne službe i škola koju pohađa maloljetnik saznale su za problem, a škola se obratila pravnicima preko Ministarstva obrazovanja.

Do sad prijava nije stigla na sud. Pokušat ću razgovarati s roditeljima da se predomisle … U suprotnom, slučaj će biti proslijeđen sudu za maloljetnike i bit će imenovan posebni nadzornik iz tužiteljstva“, objasnio je odvjetnik.

Primijetio je da su takvi slučajevi u posljednje vrijeme u porastu širom Italije. Konkretno, slična epizoda dogodila se u gradu Arezzo, gdje je 16-godišnji tinejdžer također tražio cijepljenje protiv COVID-19 protiv volje svoje obitelji.