Bivši američki predsjednici iz dinastije Bush, otac i sin George H.W. Bush i George W. Bush, koji su služili kao 41. i 43. predsjednik SAD-a, zajednički su se požalili da im se ne sviđa politika aktualnog američkog predsjednika, kojeg je usto Bush stariji nazvao „napuhankom“.

Ovaj groteskni par, inače odgovoran za potpunu destabilizaciju Bliskog istoka i posljedično milijune žrtava, dao je svoje mišljenje o Trumpu u knjizi „Posljednji Republikanci“ čiji autor je Mark Updegrove, a koja se bavi ulogom dinastije Bush u američkoj visokoj politici.

Ne sviđa mi se, ne znam mnogo o njemu, ali znam da je napuhanko. Nisam oduševljen s time da će biti predsjednik“, izjavio je u razgovoru za knjigu još prošle godine Bush stariji tijekom predizborne kampanje za predsjednika SAD-a.

Dvojac je također otkrio da nisu glasali za Trumpa, iako se Trump natjecao na republikanskoj platformi. Bush stariji rekao je da je glasao za Hillary Clinton, dok je junior izjavio da je apstinirao od glasanja.

Na sve ove objave niti Trump nije ostao ravnodušan, te je izjavio za CNN: „Ako jedan predsjednik može destabilizirati političku stranku, to onda stvarno govori puno o tome kakav su utjecaj imali i kakvo su nasljeđe ostavili ti bivši predsjednici. A sva ta stranputica započela je s ratom u Iraku, jednom od najvećih pogrešaka američke vanjske politike u povijesti.