Tijekom proteklog vikenda slovenska policija u ilegalnom prelasku granice iz Hrvatske, ulovila je 143 imigranta.

U subotu su policajci u Nemškoj vasi zamijetili vozilo bugarskih registracija kojim je upravljao Pakistanac. U njemu je prevozio četiri svoja rođaka koji su ilegalno ušli u zemlju. Status imigranata nije poznat.

U nedjelju su pak službenici PU Ljubljana ulovili još 14 ilegalnih imigranata. Među njima je pet državljana Bangladeša i Maroka te po dvojica Pakistanaca i Sirijaca. Njihov status je neutvrđen.

Prema još jednoj od sličnih vijesti, službenici PU Ljubljana također su u istom periodu ulovili još 57 imigranata, od čega njih 25 iz Pakistana, 12 iz Alžira, 10 iz Afganistana, šest iz Maroka, dva iz Bangladeša te po jedan iz Mjanmara i Tunisa.

Tijekom vikenda je također uhvaćeno 27 ilegalnih imigranata na području Ilirske Bistrice. U nedjelju je tako uhvaćen srpski državljanin koji je zajedno sa suputnikom iz BiH prevozio trojicu imigranata. Među njima su bila dva Pakistanca i jedan državljanin Bangladeša.

Istoga dana u pokušaju ilegalnog ulaska uhvaćena su još dva Albanca.

Najveći ulov je ipak zabilježen na Obali, gdje je uhvaćeno devet Pakistanaca, šest Alžiraca, četiri Afganistanca, trojica Marokanaca, te po jedan iz Eritreje, Albanije, Libije, Kosova i Bangladeša.

U nedjelju je također jedan španjolski državljanin pokušao iz Slovenije u Italiju prokrijumčariti 14 ilegalnih imigranata iz Bangladeša. Tom prilikom vozio je i 180 km/h, a putem je uspio probiti i policijsku blokadu. Vozač je čak probio rampu na graničnom prijelazu Krvavi potok, nakon čega se u potjeru uključila talijanska policija koja ga je uspjela zaustaviti.

Policajci iz PU Novo mesto tijekom vikenda su ulovili 41 imigranta u ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo 20 Pakistanaca, 11 Alžiraca, trojica iz Kuvajta te po dva iz Maroka, Bangladeša i Libije. Jedan je došao iz Tunisa. Njihov status je još nepoznat.

U pregledu turskog šlepera policajci su pronašli još četiri Afganistanca i jednog Pakistanca. Oni su vraćeni u Hrvatsku.