Okružni sud u Gothenburgu osudio je navodno maloljetnog imigranta zbog silovanja i zlostavljanja dviju djevojčica, od kojih je jedna imala samo pet godina. Kazna za zločin – samo devet mjeseci u popravnom domu.

Prošlog ljeta neimenovana obitelj u Gothenburgu udomila je imigranta nepoznatog porijekla u svoj dom, prenosi Fria Tider.

Međutim, nedugo nakon toga imigrant je silovao i zlostavljao dvije kćeri, od kojih jedna ima samo pet godina. Ocu ovih kćeri imigrant je navodno od samog početka bio sumnjiv.

Odmah po dolasku u obitelj, otac je počeo buljiti u njega. Majci se isprva svidio, ali nakon nekoliko dana počela ga je ignorirati,“ navodi se u presudi suda.

Imigrant se u obitelji zadržao od sredine lipnja do sredine kolovoza prošle godine.

Majka je krajem rujna 2018. saznala bolne posljedice ovog patološkog altruizma. Petogodišnja kćer došla joj je s riječima: „Mama, imam jednu tajnu.“ Majka je potom razgovarala i s drugom kćeri, koja je mlađa od 15 godina, a koja je potvrdila da su obje bile žrtvama napada.

Starija kćer bila je silovana, dok je imigrant mlađu kćer prisilio na masturbaciju.

Imigrant koji navodi kako ima samo 17 godina, tvrdio je kako je djevojčice namamio tako što im je obećao pizze ukoliko nikome ne budu govorile o tome što im je radio. Naime, djevojčice su obožavale pizzu, ali ju kod kuće nisu prečesto jeli. Djevojčice danas pohađaju psihijatrijske tretmane.

S obzirom da imigrant nema 21 godinu, sud je odlučio kazniti ga na tipično švedski način, s 9 mjeseci boravka u popravnom domu. Žrtvama će također biti isplaćeno 215.000 SEK odštete, što će zapravo platiti švedski porezni obveznici.