Tisuće poljoprivrednika na svojim traktorima izašli su na ulice Njemačke, protestirajući protiv vladine ekološke agende i ozračja neprijateljstva s kojim se poljoprivreda suočava djelovanjem klimatskih histeričara.

U utorak su poljoprivrednici diljem Njemačke izveli traktorske povorke u gradove. Prema njemačkom listu Die Welt, oko grada Bonna spustilo se oko 2.000 traktora, a tisuće poljoprivrednika krenule su istim putem u Hannover, München, Berlin i Hamburg.

U organizaciji grupe pod nazivom „Zemlja stvara vezu“, poljoprivrednici su tražili ne samo riječ u oblikovanju poljoprivrednih i okolišnih politika, već i poštovanje javnosti koja se oslanja na plodove njihova rada.

Njemački poljoprivrednici i stočari osjećaju se kao da ih se redovito krivi zbog ekoloških problema, a ekološke grupe optužuju ih kao zagađivače i krive ih za okrutnost prema životinjama.

Jedna od središnjih briga za poljoprivrednike su teški propisi koji su im nametnuti bez savjetovanja. Trenutno su u pitanju propisi koji se odnose na ograničenja upotrebe sredstava protiv insekata te gnojiva.

Mnogi poljoprivrednici vjeruju da će novi propisi donijeti korist velikim poljoprivrednim korporacijama koje si mogu priuštiti pridržavanje novih pravila, dok će se manja obiteljska poljoprivredna gospodarstva raspasti pod regulatornim pritiskom.

Prosvjedi širom Njemačke uslijedili su nakon što su tisuće poljoprivrednika krenule sa svojim traktorima kako bi osporili „ekološku“ agendu u Nizozemskoj početkom ovog mjeseca. Protesti su ponovljeni nedavno kada su tisuće traktora došle u nizozemski glavni grad, ponovo prosvjedujući protiv oštrih zakona Europske unije te iracionalnih optužbi klimatskih histeričara.