Australska tvrtka Blue Star Line započela je s izgradnjom replike Titanika, jednog od najpoznatijih putničkih brodova koji je svoje prvo putovanje neslavno završio na dnu Atlantika 1912. godine.

Titanik 2 biti će izgrađen kao replika svojeg prethodnika, s izuzetkom da će brod biti nekoliko metara širi radi dodatne stabilnosti.

Direktor tvrtke Blue Star Line Clive Palmer krenuo je s projektom izgradnje replike vrijedne 500 milijuna dolara još 2012. godine, no financijski problemi do sada su onemogućavali početak gradnje broda.

Brod se gradi u kineskom brodogradilištu CSC Jinling, a planira se da će biti dovršen 2022. godine, te će biti u stanju primiti jednak broj putnika i posade kao i originalni Titanik, 2.400 putnika u tri razreda, te 900 članova posade. Replika će ipak biti opremljena modernom navigacijskom i sigurnosnom tehnologijom, te s dovoljnim brojem čamaca za spašavanje, za razliku od svojeg prethodnika.

Prema navodima investitora, prvo putovanje novog broda odgovarat će prvom putovanju broda iz 1912., znači iz Southamptona u Engleskoj prema New Yorku u SAD-u.

Legendarni Titanik i danas se nalazi na dnu Atlantskog oceana, 740 kilometara od kanadske obale, prepolovljen na dva dijela na dubini od 3.700 metara. Olupinu je 1985. godine pronašao američki vojni oceanograf Robert Ballard, koristeći bespilotnu podmornicu.