Učenik koji je snimio sukob s učiteljem oko tvrdnje da postoje samo dva spola, neće se moći vratiti u školu u kojoj je snimio incident.

Nakon što je videozapis obišao cijeli svijet i većinom izazvao zgražanje javnosti, učenik je suspendiran, a njegova škola je sada potvrdila da mu neće biti dopušteno vratiti se, javlja Evening Standard.

U međuvremenu je otvorena i stranica za prikupljanje sredstava, u pokušaju da prikupi oko 10.000 dolara kako bi se pokrili troškovi daljnjeg obrazovanja i troškovi života učenika kojemu je zbog iznošenja očitog narušena budućnost.

Oglas:

        

 

Korisnik YouTubea koji je prvi istaknuo učenikovu priču rekao je da će novac otići učeniku „kako bi mu pomogao u svemu što mu treba, što može uključivati ostvarivanje diplome u privatnoj ustanovi, poduku za koledž, ili čak najam i druge osnovne troškove.

U intervjuu, dječak je rekao da je to pitanje prvi put izašlo u trenutku kada su od njih tražili da se prijave za web stranicu, a nastavnik je istaknuo da postoje samo dvije rodne opcije.

Glasnogovornik vijeća u Aberdeenshireu izjavio je da učenik navodno nije trajno isključen iz škole, ali da je završio svoje vrijeme u obveznom obrazovanju.

Po pravilima, učenici ne mogu biti trajno isključeni kada više nisu u obveznom obrazovanju, koje završava u dobi od 16 godina u Škotskoj.

„Mladić o kojem je riječ nije bio trajno isključen iz Akademije Mearns, već je sa 17 godina ispunio svoje obvezno obrazovanje“, rekli su.

Osoblje škole radi naporno kako bi osiguralo da mladić ima pozitivno buduće mjesto u daljnjem obrazovanju ili u području kojeg izabere.“

Kao razlog suspenzije ističe se navodno snimanje učitelja, a ne stavovi ili cijeli razgovor.