Transeksualac optužio kolegu za „zločin iz mržnje“ jer ga je krivo oslovio

Kirk-Robinson1-640x480
Zoe Kirk-Robinson – „ambasador za zločine iz mržnje“

Gradski vijećnik engleskog grada Boltona koji je unazad deset godina promijenio spol iz muškog u ženski, podnio je prijavu policiji nakon što ga je kolega u gradskom vijeću oslovio sa „on“ umjesto „ona“.

Zoe Kirk-Robinson optužio je kolegu vijećnika Guya Harkina za „zločin iz mržnje“ i osobni napad tijekom sjednice. Unatoč tome što je Harkin izjavio da je zabunom oslovio Zoe kao muškarca, manchesterska policija ozbiljno je shvatila ovaj slučaj i tretira ga kao „zločin iz mržnje“.

Kirk-Robinson je kazao: „Za nekoga tko radi odgovoran javni posao, da osjeti transfobiju je nedopustivo i šokantno, to ne smije biti dopustivo u Boltonu, niti igdje drugdje. Bolton ima problema da zločinima iz mržnje i osobni napad vijećnika Harkina na mene samo daje vjetar u leđa zatucanim mrziteljima, što otežava život LGBT osobama.

Kirk-Robinson je takozvani „ambasador za zločine iz mržnje“ pri lokalnom vijeću za suradnju policije i javnosti.

Potrvdivši da je slučaj prijavio policiji, Kirk-Robinson je dodao: „Incident je prijavljen policiji. Kao ambasador za zločine iz mržnje, uvijek potičem ljude da prijave zločin iz mržnje kada se dogodi i to ću nastaviti raditi.

Harkin pak inzistira na tome da je slučajno nazvao Kirk-Robinsona u muškom licu, te da se nije radilo o osobnom napadu.

Nisam niti primjetio da mi se to omaklo, to su mi rekli tek drugi dan nakon sjednice. Odmah sam pružio ispriku jer u meni nema homofobije niti ikakve fobije što se toga tiče. Rečeno mi je da sam dva puta koristio muško lice, i nitko mi nije ništa spomenuo u tom trenutku, da mi je to tada rečeno, odmah bih se ispričao.

Izvor: Breitbart