Transeksualni par dobio dijete prirodnim putem, pitate se kako?

57e6d111c361889f6d8b4629

Transeksualni par iz Ekvadora, gdje su oboje transeksualne osobe, uspio je dobiti dijete, i to potpuno prirodnim putem. Oni su prvi takav par na svijetu.

Fernando Machado, koji se rodio kao Maria, je biološki žena koja nastoji promijeniti spol u muško. Diane Rodriguez je biološki muškarac koji prolazi tranziciju spola u žensko. Naravno, trudnoću i porod je obavila Maria, odnosno Fernando. Unatoč tome što mu/joj raste brada, ipak dotična/dotični ima ono nešto što niti jedan muškarac nikad neće imati bez obzira na hormonske terapije i plastične operacije – maternicu i jajnike. Kao što niti jedna žena nikad neće početi proizvoditi spermije.

Niti jedno od njih dvoje nije još prošlo operaciju promjene spola, što znači da su mogli začeti prirodnim putem (naravno, u tom grmu leži zec), iako se na prvi pogled čini da su im uloge zamjenjene.

Dijete još nije dobilo ime, već ga za sada zovu Caraote, što znači „Puž“. Diane, koja se prethodno zvala Luis, kaže da nije očekivao/la da će jednog dana postati roditelj.

Nisam očekivao da ću postati majka zbog toga što sam transeksualacZakon je zahtjevao da ako želiš da budeš priznat kao žena, moraš proći operaciju promjene spola.

Diane kaže da je njihova želja bila da imaju dijete, jer „nije postojala nikakva biološka ili zakonska prepreka da to učinimo, stoga smo se odlučili na to“.

Mi živimo kao muškarac i žena. Ja sam transeksualna žena a Fernando je transeksualni muškarac. Put do ovoga gdje smo sad je bio kompleksan. Znajući naša prava, odlučili smo dodati još jednog člana u našu obitelj.“

Zapravo cijela vijest nije nimalo spektakularna. Unatoč hormonalnim terapijama Fernando (Maria) je i dalje biološki žena, kao što je Diane (Luis) i dalje biološki muškarac, jer niti jedno niti drugo nisu prošli operaciju promjene spola. Iz tog razloga, i niti kojeg drugog, uspjeli su dobiti dijete prirodnim putem. I opet je Diane (Luis) bio taj koji je oplodio Fernanda (Mariu), a Fernando (Maria) je ta koja je nosila dijete u svojoj maternici i rodila ga.

Ironično, ali da bi ostvarili svoju želju za djetetom, morali su se vratiti svojim prirodnim ulogama koje imaju od rođenja da bi ostvarili svoj san. Jer, drugačije ne ide.

Izvor: RT, Tribun