Brazilac koji kaže da je “trans” i prihvatio je ime Kim Flores Carlos, podnio je tužbu protiv salona za depilaciju voskom koji ga je prošle godine odbio uslužiti. Carlos je telefonski rezervirao termin za depilaciju u Millanea Instituto de Depilação kod vlasnice, Isabel Martins da Silva.

Ali, kada je Carlos došao u salon na svoj termin, odbili su ga jer je muško. Interakciju s kozmetičarkom i vlasnicom snimio je i postavio na svoj TikTok. Priča se da je kasnije uklonio video sa svog računa, ali je video završio na YouTubeu i postao viralan, s tisućama lajkova i dijeljenja.

Carlos je također ostavio recenziju salona s jednom zvjezdicom na Googleu, rekavši da su mu odbili uslugu jer je “trans žena”. Rekao je da ga je osoblje obavijestilo da ne pružaju usluge trans osobama i da ne znaju kako “raditi” s njegovim tijelom. „Nemaju kvalifikacije niti radnu etiku u vezi s ‘različitim tijelima’. Sve klinike za depilaciju u koje sam išla težile su mojoj udobnosti i dobrobiti i nudile su humaniziranu uslugu. Sramota za ovaj salon!”

Carlos je 13. prosinca 2022. podnio tužbu putem interneta (Posebni građanski sud) protiv salona za depilaciju, tražeći naknadu za “moralnu štetu”. Salon je dobio 15 dana za odgovor, a traži i pravni savjet.

Prema gospođi Silvi, muškarac je dao žensko ime, “Kim”, kada je rezervirao termin za depilaciju. Kad je 11. lipnja 2022. stigao u salon, Silva ga je odvela u privatnu sobu i pozvala estetičarku koja ga je trebala primiti. Ali estetičarka se vratila na recepciju nekoliko minuta kasnije, rekavši da je klijent bio muškarac koji je nosio samo muške gaćice, s punim muškim genitalijama (testisi i penis) i imao erekciju.

“Tada sam je zamolila da mu kaže da ne radimo depilaciju muškaraca”, rekla je Isabel. Ona kaže da je, kada se estetičarka vratila u sobu u kojoj je bio Carlos, on počeo snimati interakciju, prvo s estetičarkom, a zatim s Isabel na recepciji.

U videu se može čuti kako Carlos govori “Ja sam trans osoba, je li to problem? Nije, zar ne?” Estetičarka koja mu je bila dodijeljena tog dana govori: “Ovdje radimo samo sa ženama.” Muškarac zatim kaže: “U ovom slučaju, ja sam žena.” On pita estetičarku je li imala iskustva s “trans osobama”, a ona ga obavještava da nikada nije bila na pregledima trans osoba. “Nemamo ništa protiv trans osoba”, kaže ona, “samo to ne radimo (depilaciju muških genitalija)”, ali mu je rekla da će problem iznijeti vlasnici salona.

U tom se trenutku Carlos naljutio i opomenuo estetičarku što nije obučena za “sve vrste tijela”. Zatim se čulo kako je rekao da je jako uzrujan jer “nikada nije vidio salon za depilaciju voskom koji ne radi s nekoliko vrsta tijela”. Nadalje, rekao je estetičarki da su se trebali “malo više specijalizirati” za “sve vrste ljudi”, upitavši je: “Gdje piše da ne uslužujete ljude s x ili y genitalijama?”

Kad estetičarka kaže Carlosu da salon ne depilira muškarce, čuje se kako on govori: “Onda morate staviti znak ‘mi samo depiliramo pičkice’.” Ali Isabel je rekla da na ulazu u salon imaju natpis ” Zabranjen ulaz za muškarce.”

Sljedeća žena u njegovom videu je vlasnica Isabel. “Možete me vidjeti u videu kako mu govorim da ne depiliramo muške genitalije jer estetičarke u mom salonu nisu obučene za to”, rekla je Isabel za 4W. Čovjek kaže vlasnici da mu je “neugodno” rezervirati termin i čuti da oni “depiliraju samo žene”.