“Otvoreno rodno fluidan” Sam Brinton, diplomant MIT-a koji se početkom ove godine pridružio administraciji Joea Bidena kao zamjenik pomoćnika tajnika Ureda za zbrinjavanje istrošenog goriva i otpada u Ministarstvu energetike SAD-a, prošlog je mjeseca optužen za kazneno djelo zbog navodne krađe ženske torbice.

Incident se dogodio u Minneapolis-St. Paul (MSP) u međunarodnoj zračnoj luci 16. rujna kada je žena koja je stigla iz New Orleansa otišla do vrtuljka za prtljagu samo da bi otkrila da nedostaje njezina tamnoplava Vera Bradley torba.

Žrtva, koja je procijenila da torba košta 2.325 dolara, potvrdila je policiji da tamnoplava torba koju je Brinton uzeo na snimci nadzorne kamere doista pripada njoj.

Policija je ispitivala Brintona o torbi i je li “uzeo nešto što mu ne pripada”. Brinton je navodno odgovorio: “Ne koliko ja znam.”

“Ako sam uzela krivu torbu, rado ću je vratiti, ali nemam odjeće za drugu osobu. To je bila moja odjeća kad sam otvorio torbu”, rekao je policiji.

Dva sata nakon razgovora, Brinton je navodno nazvao istražitelja i priznao da nije bio “potpuno iskren”. Prema Brintonu, greškom je uzeo mornarskoplavu torbu jer je bio umoran od putovanja i “postao je nervozan” kada je shvatio da torba pripada nekom drugom kada je stigao u svoju hotelsku sobu. Ne znajući što učiniti, Brinton je tada navodno rekao policiji da je ženinu odjeću ostavio u ladicama hotelske sobe, a torbu je ipak ponio sa sobom kako bi zadržao izgled.

Brinton navodno nije vratio torbu žrtvi, a policija je rekla da nikakva odjeća nije pronađena u hotelskoj sobi. Njegovo prvo sudsko ročište zakazano je za 19. prosinca u okrugu Hennepin.