Dvojica transvestita pod imenima „Lady Busty“ (Prsata Gospođa) i „Miss Shameless“ (Gospodična Besramna) podučavati će djecu u Malmöu o važnosti jednakosti te tome da se ne trebaju bojati imigranata.

Od 17. veljače, Gradska knjižnica u Malmöu započela je s projektom u kojem će muškarci odjeveni kao žene čitati djeci bajke koje bi ih trebale potaknuti da eksperimentiraju sa spolom.

Kao certificirana LGBT knjižnica, mi želimo aktivno raditi na ovim pitanjima, rekao je dužnosnik za komunikacije,“ Johan Björkwall.

Stefan Anderson i njegov suprug Mats, već su održali prvu seansu čitanja bajki s djecom na prošlogodišnjem Malmö Prideu. Svoju inspiraciju našli su u sličnom projektu iz San Francisca, poznatom kao gradu LGBT osoba. Prema njihovim tvrdnjama, ove seanse trebale bi biti „vrlo korisne za djecu.

Kako kaže Anderson, kroz čitanje priča, djeca će naučiti da je „važno rušiti tabue i društvene norme.

Želimo pokazati kako je zabavno kada nema nikakvih ograničenja,“ dodao je Aderson, istaknuvši kako je svrha odaslati djeci i poruku da su svi jednaki te ih podučiti da se ne trebaju bojati imigranata.

Svatko je različit. Dolazimo iz različitih područja, različitih kultura, različiti smo i ponašamo se različito. Ono što je najvažnije je da se ne smijemo bojati nepoznatog,“ rekao je paradoksalno Stefan.