Trgovački centar ogradom odvojio cijepljene od necijepljenih kupaca

Trgovački lanac Kaufland izazvao je osude nakon što je u svojoj rumunjskoj podružnici u gradu Râmnicu Sărat unutar trgovačkog centra postavio gradilištu metalnu ogradu kako bi odvojio necijepljene od cijepljenih kupaca.

Na samom ulazu u trgovački centar nalaze se dvije strelice koje kupce upućuju da idu na zasebne ulaze ovisno o tome imaju li propusnicu koju se dobije nakon cijepljenja ili preboljenja koronavirusa ili ne.

Osobama koje nemaju propusnicu dopušteno je ući isključivo na njima namijenjen ulaz koji ih vodio do dijela s prehranom kako bi kupili svoje namirnice, ostali dijelovi trgovine su im nedostupni.

Tu vijest prvi je objavio rumunjski portal Digi24, a o skandalu je progovorio i rumunjski zastupnik u Europskom parlamentu Cristian Terheş koji se upitao u kakvoj to Europi živimo i želimo li uopće ovakvu Europu.

U Rumunjskoj je cijepljeno samo 37,6 posto građana, a takozvani četvrti val ozbiljno je pogodio tu zemlju.

Kako javlja Digi24, djelatnici Ureda inspekcije rada proglasili su mjeru koja je uvedena u trgovačkom centru nezakonitom i zatražili uklanjanje ograda. No unatoč tome svejedno su naredili da se kupci razvrstavaju na ulazu u trgovački centar.