Tvrtke Rimac Automobili, Infinum i Nanobit našle su se na popisu od 100 svjetskih kompanija s najbržim rastom prihoda.

Popis je izradio poznati britanski list The Financial Times, a kriterij za ulazak na listu bio je godišnji rast prihoda između 2013. i 2016. godine. Promatrane kompanije dolaze iz 31 europske zemlje, a ove godine najzastupljenije su upravo tehnološke tvrtke kojih je na popisu 155. Među njima su i tri hrvatske tvrtke.

Očekivano, tvrtka Rimac Automobili našla se na 144. mjestu s rastom prihoda od čak 842 posto u periodu od tri godine. Nanobit je u isto vrijeme povećao prihode za 331 posto te zauzeo 488 mjesto, a Infinum je sa rastom od 319 posto zauzeo 508 poziciju.

Tvrtka Nanobit bavi se razvojem mobilnih igara, a pokrenuta je kao startup projekt 2008. godine. Tvrtku su osnovali studenti koji su tada radili u različitim progamerskim kompanijama. S vremenom se projekt razvio, a danas ima urede i u Mađarskoj te 103 zaposlenika.

Infinum je softverska tvrtka koja je bez ikakvih stranih ulaganja i bez kredita kroz desetak godina izrasla u kompaniju sa više od 100 zaposlenika te proširila poslovanje izvan granica.

Tvrtku su osnovali dva prijatelja FER-ovca, koji su svojedobno prodali mobilnu aplikaciju jednoj malezijskoj tvrtki. Novac su potom uložili u vlastiti projekt i postali jedan od najvećih hrvatskih izvoznika softvera.

O Rimac Automobilima je vjerojatno svima sve već poznato.