Trump: „Društveni mediji ušutkavaju milijune ljudi“

Foto: Leah Millis / Reuters

Američki predsjednik ponovno je javno kritizirao politiku cenzure koju provode internetski divovi poput Facebooka, Twittera i Googlea.

Društveni mediji ušutkavaju milijune ljudi. To se ne može tako nastaviti, čak i ako to znači da i dalje moramo slušati lažne vijesti poput CNN-a. Ljudi moraju moći sami razlučiti što je ispravno a što nije, bez cenzure.

Facebook i Google posebno su se našli metom kritika nakon koordiniranog cenzuriranja i brisanja sa svojih platformi američkog desničarskog medija kojeg vodi kontroverzni Alex Jones. Jones nije jedini niti prvi koji našao pod udarom potpune cenzure, ali je do sada možda najpoznatija žrtva iste.

Zabrane na Facebooku i Twitteru odraz su politike takozvanog „nadziranja sadržaja i filtriranja vijesti“. Kako bi odlučio što su prave, a što lažne vijesti, Facebook je angažirao razne ljevičarske medije koji bi mu trebali „pomoći u tom poslu“.

Facebbok je također angažirao neo-liberalnu grupaciju Atlantic Council, koja je osnovana još 1961. godine s ciljem promicanja zapadnjačke ideologije diljem svijeta, a s vremenom je zaradila naziv „NATO-vo propagandno krilo“.