Trump ipak neće osnovati vlastitu stranku

Nagađanja da bi Donald Trump mogao napustiti Republikance i osnovati vlastitu stranku ipak su se pokazala kao netočna. The Wall Street Journal prošli je tjedan objavio informaciju da Trump planira osnovati vlastitu stranku pod nazivaom Patriotska stranka, o čemu je i Tribun izvijestio.

No čini se da iako je Trump očito razmišljao o toj ideju, od nje je odgovoren ili je sam odustao. Trumpov savjetnik Jason Miller izjavio je da je Trumpu sad glavni cilj pomoć Republikancima u osvajanju  mandata u Zatupničkom domu i Senatu 2022. godine.

Predsjednik je jasno naznačio da je njegov cilj osvojiti Republikancima Zastupnički dom i Senat 2022. godine. Trenutno nema aktivnih planova van tog cilja, no samo o republikanskim senatorima ovisi hoće li se to ostvariti“, rekao je  Miller.

Nagađanje da Trump planira odvajanje od Republikanaca pojavila se nakon Trumpovih komentara prilikom svojeg oproštajnog govora gdje je poručio da je „pokret koji smo stvorili tek početak“, te da će se „vratiti u ovom ili onom obliku“, a tvrdnju da Trump doista razmišlja o pokretanju vlastite stranke navodno su u to vrijeme potvrdili neki njegovi suradnici.