Bivši američki predsjednik Donald Trump obrušio se na Bidenovu administraciju tijekom subotnjeg skupa usred sukoba Rusije s Ukrajinom. Trump se hvalio da se Rusija nikada ne bi upustila u sukob pod njegovim nadzorom.

Lažne vijesti rekle su da će nas moja osobnost uvesti u rat… Ali zapravo, moja osobnost je ono što nas je držalo izvan rata“, rekao je Trump tijekom skupa u Južnoj Karolini, dodajući: „Bio sam jedini predsjednik u skoro četiri desetljećima koji Ameriku nijr uvukao ni u kakve nove sukobe.

Trump je ustvrdio da se, pod Bidenom, SAD nema autoriteta i da „nikada nije bilo vremena u kojem se prema našoj zemlji postupalo na način na koji je to sada“.

Druge zemlje nam drže predavanja i govore nam što da radimo. Zato vidimo kaos, haos i krvoproliće diljem svijeta“, sugerirao je 45. američki predsjednik.

Trump je kritizirao i „huškače rata“ koji su „u ime demokracije… uništili Siriju, Libiju, Irak i Afganistan“. Također je rekao da, iako SAD treba „pomoći zaustaviti ovu brutalnu invaziju“, također mora očistiti trulež neuspjelog vanjskopolitičkog establišmenta kako bi spriječio Treći svjetski rat.

Oglas:

Unatoč svoj Bidenovoj slabosti, kukavičluku i nesposobnosti, još uvijek postoji put za njega da okonča ovu tragediju u Ukrajini, a da Amerikance ne uvuče u zamku u jezivom i vrlo krvavom ratu“, rekao je. „Ovo bi moglo dovesti do Trećeg svjetskog rata… jer ako mislite da će Putin stati, bit će sve gore i gore.

Trump je zaključio savjetujući Bidenovu administraciju da Moskvi postavi ultimatum: „Pregovarajte o miru odmah ili ćete se suočiti sa strašnim posljedicama, i morate nastojati da se trajno eliminira ovisnost o ruskoj energiji.

Trump je, međutim, istaknuo da bi Biden morao prigrliti američku energetsku industriju kako bi takvu prijetnju učinio vjerodostojnom.