Trump mora platiti 83 milijuna dolara kazne za klevetu, jer tvrdi da je laž da je silovao nekog pred 30 godina

Objavljeno:

Donaldu Trumpu u petak je sud naložio da plati 83,3 milijuna dolara spisateljici E. Jean Carroll, koja je rekla da je uništio njezin ugled kao novinarke od povjerenja negirajući da ju je silovao.

Porotnicima je trebalo manje od tri sata da donesu presudu na saveznom sudu na Manhattanu nakon petodnevnog suđenja. Iznos koji bivši predsjednik SAD-a mora platiti daleko je premašio minimalnih 10 milijuna dolara koje je Carroll tražila.

Trump je prisustvovao većem dijelu suđenja, ali nije bio u sudnici da čuje presudu. U objavi na društvenim mrežama rekao je da će se žaliti.

Carroll (80) nije odgovarala na pitanja novinara dok je izlazila iz zgrade suda, s rukama oko dvojice svojih odvjetnika. Njezini predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Bivša kolumnistica časopisa Elle tužila je Trumpa u studenom 2019. jer je pet mjeseci ranije poricao da ju je silovao sredinom 1990-ih u garderobi robne kuće Bergdorf Goodman na Manhattanu.

Carroll je posvjedočila da je Trumpovo poricanje “razbilo” njezinu reputaciju cijenjene novinarke koja je govorila istinu.

Porota od sedam muškaraca i dvije žene, dodijelila je Carroll 18,3 milijuna dolara odštete, uključujući 11 milijuna dolara za štetu njezinu ugledu. Porotnici su također dodijelili 65 milijuna dolara kaznene odštete, za koju je Carroll rekla da je potrebna kako bi spriječila Trumpa da je nastavi klevetati.

Trump (77) tvrdi da nikada nije čuo za Carroll te da je ona izmislila svoju priču kako bi povećala prodaju svojih memoara.

Njegovi odvjetnici rekli su da se Carroll htjela proslaviti i da je uživala u pozornosti obožavatelja jer je govorila protiv svog Trumpa.

Povezani članci

Posljednje objavljeno