Trump: „Moramo osloboditi djecu bolesnog obrazovnog sustava radikalne ljevice“

Foto: AP Photo/Mary Altaffer

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da konzervativni pokret mora osloboditi američku djecu od bolesnog obrazovnog sustava tijekom govora na Turning Point USA Student Action Summitu.

Trump je pozvao „mlade konzervativne aktiviste da pomognu u konačnom i potpunom razbijanju korumpiranog obrazovnog establišmenta radikalne ljevice”.

Bivši predsjednik također je primijetio da bi trenutni obrazovni režim radije učio učenike da muškarci mogu biti trudni nego biblijske lekcije. Trump je rekao:

Sadašnji obrazovni sustav je tako bolestan, da je zabranjena školska molitva i dozvoljeni su drag showovi i svašta se događa. Imamo nekoliko sjajnih političara u ovoj zemlji kojima je jako teško i mi ih volimo. Ne možete učiti Bibliju, ali možete učiti djecu da je Amerika zla i da muškarci mogu zatrudnjeti. Muškarac može zatrudnjeti. Ne može se ni govoriti o Bibliji.“

 „Ovo je pitanje nacionalnog opstanka, ako ne popravimo ovu zemlju, bit će u vrlo tužnom stanju“, nastavio je.

Naša zemlja nikada prije nije bila u ovakvoj situaciji – sve se dogodilo u kratkom vremenskom razdoblju diljem Sjedinjenih Država. Moramo primijeniti stroge zabrane poučavanja neprikladnog rasnog, seksualnog i političkog materijala američkoj djeci u bilo kojem obliku.