Bivši američki predsjednik već je mjesecima izopćen s većine društvenih mreža. A da se radi o trajnoj cenzuri pokazuje i postupak Facebooka koji je uklonio njegov posljednji interview gdje je između ostalog govorio i o mogućnosti da se ponovno kandidira za predsjednika.

Trump je u utorak odradio interview u kojem je ulogu novinarke imala njegova snaha Lara Trump, gdje je komentirao aktualno stanje u državi, poteze predsjednika Bidena, te je između ostalog natuknuo da bi mogao ponovno kandidirati na izborima za predsjednika.

Snimka razgovora objavljena je na nekoliko društvenih mreža, između ostalog i na Facebooku te Instagramu, do sa obje mreže je promptno uklonjen od strane administracije uz objašnjenje da je zabranjeno objavljivanje snimaka s novim Trumpovim objavama i izjavama jer to navodno krši pravila na temelju koji su uklonjeni njegovi korisnički računi.

Takav odgovor dobila je Lara Trump koja je objavila snimku razgovora s bivšim predsjednikom kao i neki drugi korisnici koji su podijelili isti sadržaj. Anonimni izvori potvrdili su za Fox News da se doista radi o autentičnom stavu Facebookove administracije.