Trump najavljuje kazne tvrtkama koje sele svoju proizvodnju izvan SAD-a

Američki predsjednik Donald Trump najavio je borbu za američka radna mjesta u govoru pred zaposlenicima Boeinga u Charlestonu, prilikom prezentacije novog putničkog aviona 787-10 Dreamliner. Također je najavio kažnjavanje tvrtki koje sele svoje poslove van SAD-a.

Naš cilj kao nacije mora biti da manje ovisimo o uvozu, a da se više oslanjamo na američke proizvode. Kunem se da ću osloboditi snagu američkog duha i vratiti naše ljude na posao.

Naglasivši kako je tijekom predizborne kampanje obećao povratak proizvodnje u SAD, Trump je izjavio da je njegova administracija već krenula sa mijenjanjem poduzetničke klime.

Treba biti puno lakše i jednostavnije proizvoditi u našoj zemlji“, rekao je, dodajući da će njegova administracija „srezati propise koji uništavaju radna mjesta“, smanjiti poreze tvrtkama i radnicima, pokrenuti primjenu tržišnih pravila, te „zaustaviti strane prevarante“.

Tvrtke koje zatvaraju tvornice u SAD-u, otpuštaju američke radnike, i očekuju da će onda prodavati svoje proizvode u Americi, susrest će se sa znatnim kaznama“, najavio je Trump.

Kad američki radnici pobjeđuju, Amerika kao zemlja pobjeđuje“, zaključio je Trump, te obećao da će se „boriti za bolje plaćene poslove lojalnih građana ove zemlje“.

Izvor: RT