Dom bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Floridi, Mar-A-Lago, pretresli su agenti FBI-a, objavio je Trump u priopćenju.

Ovo su mračna vremena za našu naciju, budući da je moj prekrasni dom, Mar-A-Lago u Palm Beachu na Floridi, trenutno pod opsadom, napadom i okupacijom velike skupine agenata FBI-a”, rekao je Trump. „Ovo se nikada prije nije dogodilo jednom predsjedniku Sjedinjenih Država.”

Trump je istaknuo svoju prethodnu suradnju s policijom i nazvao FBI-jevu raciju u njegovu domu lošim ponašanjem tužiteljstva. Trump je također rekao da je to primjer „korištenja pravosudnog sustava koji očajnički ne želi da se kandidiram za predsjednika 2024. godine“.

Trump je nastavio:

Nakon suradnje s nadležnim Vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren. To je loše ponašanje tužiteljstva, zlouporaba pravosudnog sustava i napad radikalnih lijevih demokrata koji očajnički ne žele da se kandidiram za predsjednika 2024., posebno na temelju nedavnih anketa, i koji će također učiniti sve da zaustave republikance i konzervativce na nadolazećim srednjoročnim izborima. Takav napad mogao bi se dogoditi samo u zemljama Trećeg svijeta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od tih zemalja, korumpirana na razini dosad neviđenoj. Čak su mi provalili i u sef! Koja je razlika između ovoga i Watergatea, gdje su operativci provalili u Nacionalni odbor demokrata? Ovdje su, obrnuto, demokrati provalili u dom 45. predsjednika Sjedinjenih Država.

Bivši predsjednik rekao je da je bio politički progonjen godinama i ukazao na prijevaru o navodnom tajnom dogovoru s Rusijom i dva neuspjela opoziva kao primjere kontinuiranog progona.

Također je istaknuo da se apsolutno ništa nije dogodilo neuspješnoj predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton, koja je izbrisala 33.000 e-mailova nakon što ju je Kongres pozvao na odgovornost.

Trump je dodao:

Hillary Clinton je bilo dopušteno izbrisati 33.000 e-mailova NAKON što ih je Kongres pozvao kao dokaz na sud. Nije se dogodilo apsolutno ništa što bi je moglo smatrati odgovornom. Čak je odnijela antikni namještaj i druge predmete iz Bijele kuće. Suprotstavio sam se američkoj birokratskoj korupciji, vratio sam vlast ljudima, i zaista radio za našu zemlju kao nikad prije. Establišment je to mrzio. Sada, dok gledaju kandidate koje podržavam kako ostvaruju velike pobjede i vide moju dominaciju u svim anketama, još jednom pokušavaju zaustaviti mene i Republikansku stranku.

Bezakonje, politički progon i lov na vještice moraju se razotkriti i zaustaviti. Nastavit ću se boriti za američki narod”, zaključio je Trump.