Trump: „Ja nisam predsjednik svijeta, nego Amerike“

Foto: AP/Susan Walsh

Ja nisam, i ne želim biti svjetski predsjednik. Ja sam američki predsjednik i od sada ćemo voditi politiku Amerike na prvom mjestu“, izjavio je Donald Trump obraćajući se sindikatima američkih građevinskih radnika.

Trump je kritizirao dosadašnje američke vođe koji su dopustili gubitak američkih radnih mjesta „slušajući propale konzultante umjesto glas američkog radnika“.

Doba gospodarske predaje je završilo. Vi ste okosnica američkog gospodarstva, s talentom koji se nalazi u ovoj prostoriji, možemo izgraditi bilo koji grad i možemo ga izgraditi bolje od ikog.“

Citirao je primjer izgradnje Empire State Buildinga, u to vrijeme najviše zgrade na svijetu, koja je izgrađena u roku od 13 mjeseci (izgrađena je 1931. godine).

Danas u tom roku ne možemo dobiti niti građevinsku dozvolu koliko regulative i dozvola treba ishodovati“, dodajući da će se zalagati za smanjenje birokracije i nepotrebne regulative. Najavio je velika ulaganja u obnovi američke infrastrukture koja je dotrajala i zanemarena.

Danas ispred mene stoje muškarci i žene koji, ako im se pruži prilika, mogu transformirati naše društvo. Vi ste građani koji mogu izgraditi naše gradove, živnuti našu industriju, i obnoviti našu voljenu zemlju, i znam da ćete dati sve od sebe da u tome uspijete.

Izvor: Breitbart