Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da očekuje da će biti uhićen u utorak na temelju “nezakonitih informacija” iz ureda okružnog tužitelja na Manhattanu, koji istražuje Trumpovu navodnu ulogu u tajnom novcu isplaćenom Stormy Daniels.

Trump, koji se ponovno natječe za predsjednika na izborima 2024., iznio je to predviđanje na svojoj platformi društvenih medija Truth Social, napisavši da će “DALEKO VODEĆI REPUBLIKANSKI KANDIDAT I BIVŠI PREDSJEDNIK SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA, BITI UHIĆEN U UTORAK SLJEDEĆEG TJEDNA . PROSVJEDUJTE, VRATITE NAŠU NACIJU!”

Iako nije jasno koje bi to bile kaznene prijave protiv Trumpa, izvještaji o slučaju demokratskog okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga koji se odnosi na porno zvijezdu Daniels i bivšeg predsjednika posljednjih su tjedana ukazivali da bi odluka o optužnici mogla biti blizu.

Činilo se da je slučaj napredovao ovaj tjedan kada je Danielsin odvjetnik napisao na društvenim mrežama da se sastao s uredom tužitelja i da je Daniels pristala poslužiti kao svjedok ako bude potrebno.

Bragg, koji je bio financijski povezan s demokratskim megadonatorom Georgeom Sorosom u njegovoj kampanji za tužiteljstvo, počeo je ponovno prozivati Danielsinu priču “kako bi pokrenuo kaznenu istragu” protiv Trumpa tijekom svoje prve godine na dužnosti, piše New York Times.

Istraga uključuje Trumpovog bivšeg osobnog odvjetnika Michaela Cohena, koji je rekao da je navodno bio pod pritiskom da Daniels prije predsjedničkih izbora 2016. izvrši tajnu isplatu 130.000 dolara u ime bivšeg predsjednika.

Trumpov glasnogovornik izdao je izjavu u kojoj se pojašnjava da Trump nije primio nikakvu službenu obavijest osim “ilegalnih curenja informacija iz Ministarstva pravosuđa i ureda državnog tužitelja” u medije o potencijalnom uhićenju.