Trump optužio društvene medije za diskriminaciju konzervativaca

Američki predsjednik javno je kritizirao učestalo cenzuriranje i uklanjanje medijskih sadržaja konzervativaca i desno orjentiranih ličnosti na društvenim mrežama, te namjerno smanjivanje dostupnosti pretraživanja sličnih sadržaja posebno uoči nadolazećih izbora u SAD-u.

Trump se osvrnuo na medijsku cenzuru, kako na društvenim mrežama, tako i na internetu u cjelini, te je pritom upozorio da se takvo ponašanje ne smije dopustiti, te da svaka osoba, bila ona „dobra ili loša“, ima pravo na svoj medijski prostor.

Naravno, cenzura nije problem samo u SAD-u, već i u europskim zemljama, ali za razliku od Europe, Sjedinjene Države imaju ustavom zagarantiranu slobodu govora, što europske zemlje nemaju.

Društveni mediji u potpunosti diskriminiraju republikanske/konzervativne glasove. Otvoreno kažem u ime svoje administracije, da to nećemo dopustiti. Uklanjaju se sadržaji i mišljenja mnogih ljudi desne orijentacije, dok istovremeno svi drugi imaju potpunu slobodu…

…Cenzura je vrlo opasna stvar i nepraktična za provođenje. Ako želite uklanjati takozvane lažne vijesti, nema ništa lažnije od CNN-a i MSNBC-a, pa ipak ja ne tražim od nikog da njihovo bolesno ponašanje bude kažnjeno ili uklonjeno. Navikn

…Previše mišljenja i stavova bila uklonjeno i sakriveno, nekih dobrih i nekih loših, a to ne možemo dopustiti. Tko donosi odluke o tome? Jer, mogu vam reći, previše krivih odluka je već doneseno. Svi imaju pravo na sudjelovanje, dobri i loši, a nas pustite da sami prosuđujemo tko je u pravu!

IZVORSputnik