Trump osudio medije zbog jednostranog i netočnog izvještavanja o neredima u Charlottesvilleu

Predsjednik Trump osudio je mainstream i ljevičarske medije zbog netočnog izvještavanja i prikrivanja činjenica o događajima koji su se odvijali uoči i prilikom eskalacije nasilja na prosvjedu u Charlottesvilleu.

Na tiskovnoj konferenciji pri dolasku u New York, novinare je zanimalo zašto prilikom prvog obraćanja javnosti Trump nije decidirano osudio „neonaciste“ prisutne u Charlottesvilleu.


Widget not in any sidebars

Nije bilo realne mogućnosti dati točnu izjavu u tom trenutku, za razliku od vas i ostatka medija prije nego ja dam izjavu, volim znati činjenice“, odgovorio je Trump.

Trump je pritom naglasio da vjeruje da je krivice bilo na obje strane, te da su mediji iznijeli jednostranu priču o cijelom događaju.

Pogledajte obje strane, vjerujem da obje strane snose krivnju za događaje. Nimalo ne sumnjam u to, a ne sumnjate ni vi, a da ste točno izvještavali, i sami biste to rekli.

Trump, koji je u nekoliko navrata osudio nacističke i rasističke elemente među takozvanim alt-right prosvjednicima, osudio je ponašanje i ljevičarskih skupina koje su napale prosvjednike.

Zar oni nemaju nimalo krivnje? Što je s činjenicom da su došli i napali ljude palicama? To nije njihov problem? Ja mislim da jest.

Među obje skupine smatram da je bilo loših pojedinaca, kao i to da je bilo normalnih, kvalitetnih osoba, i nisu svi koji su došli prosvjedovati u Charlottesville bili nacisti i bijeli supremacisti, većina su bili ljudi koji su zabrinuti zbog uklanjanja povijesnih spomenika i preimenovanja tamošnjeg parka.

Autor: Tribun