Trump poludio do kraja: „Ja sam nacionalist i globalist“

Foto: Carolyn Kaster/AP

Povodom prvih 100 dana obnašanja dužnosti predsjednika SAD-a, Donald Trump je u razgovoru za Wall Street Journal izjavio da je on ujedno i nacionalist i globalist, unatoč predizbornim obećanjima da će kao predsjednik odbaciti globalizam i „staviti Ameriku na prvo mjesto“.

Ja sam nacionalist i globalist, ja sam oboje. I ja jedini donosim odluke.“ Da, naravno, sigurni smo da Vi donosite odluke, gospodine predsjedniče, zato ste i promijenili politiku za 180 stupnjeva u samo nekoliko tjedana…

Povod razgovora bilo je posljednje u nizu predizbornih obećanja koje je prekršio, a odnosi se na trgovački sporazum s Meksikom i Kanadom, takozvanu NAFTA-u, koju je žustro napadao dok je bio kandidat i obećavao povlačenje iz tog sporazuma, dok sad zadovara pregovore o reviziji sporazuma.

Što se zapravo događa s Trumpom u posljednjih mjesec dana i koji su razlozi njegove kompletne promjene političkih stavova, možemo samo nagađati, no sigurno je jedno, Trump sigurno ne donosi sam odluke, štoviše, najvjerojatnije ih donose drugi a on je postao samo obična marioneta.

Autor: Tribun