Trump ponovno povećao vodstvo

6-ways-Donald-Trump-really-WILL-make-America-great-again.213

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump ponovno je povećao prednost pred Hillary Clinton, ako je vjerovati anketama USC Dornsifea i LA Timesa koje su objavljene u srijedu.

Anketa, koja se obnavlja svakodnevno, prikazuje da bi trenutno za Trumpa glasalo 47% američkih birača, dok bi Clinton dobila samo 40% glasova.

Ovakvo vodstvo dolazi kao posljedica nacionalnih stranačkih konvencija, prije početka kojih su Trump i Clinton bili izjednačeni, štoviše Clinton je imala sitnu prednost. Izjednačenost u anketama nastavila se i nakon republikanske konvencije, s tim da je Trump polako počeo dobivati na popularnosti. No pravi preokret počeo se događati uslijed demokratske konvencije kada je Hillary Clinton naglo početa gubiti potporu glasača.

Clinton je također računala na glasove birača koji su podupirali Bernija Sandersa, njezinog protukandidata na unutarstranačkim izborima. Sanders je nakon poraza podupro Clinton kao kandidatkinju Demokratske stranke, što je pak izazvalo dvojake reakcije Sandersovih birača, dio je ostao vjeran stranci kao takvoj, dok je dio javno izjavio nezadovoljstvo i razočaranost njegovom odlukom.

Neki su čak kazali da bi radije glasali za Trumpa koji nije igrač establišmenta poput Clinton, što je bila vodilja Sandersove kampanje na unutarstranačkim izborima – borba protiv establišmenta.

Ostaje za vidjeti kakva će biti popularnost Clinton nakon završetka demokratske konvencije, hoće li joj popularnost rasti kao što je bio slučaj sa Trumpom ili je dio glasova izgubljen nepovratno.

Izvor: Daily Caller, Tribun